LDT Bílá 04. 08. 2002 - 18. 08. 2002
Milí hobiťáci,

I vy s nostalgií vzpomínáte na údolíčko říčky Smradlavky na Bílé, tedy náš Hobitín a Labutí řeku? Vydejme se tedy zpět do času srpnového, kdy se uskutečnil náš již osmý tábor.

 

 PÁN PRSTENŮ
Bílá, základna Mrazík, 4.8. – 18.8. 2002
MAPA 
 

Je 4.8.2002 a k Hobitínu se blíží autobus malých hobitů a jejich vedoucích:

Hlavní vedoucí I.: Bilbo Pytlík – Dušan Vybíral
Hlavní vedoucí II.: Frodo Pytlík – Lucie Svobodová

Zdravotník: Coroner – Smíšek – Martin Čech

Hospodář: Jürgen – Pipin – Libor Svoboda

Kuchyně: Goro - Zdeněk Gůrtler
                Kašpárek – Regina Kašpárková
                Krocan – René
                Spiťorka – Šárka Perutková

Vedoucí: Legolas – David Pavlík
               Černý jezdec – Radim Zeman
               Sam – Žlababa - Vlaďka Baronová
               Galadriel – Irena Slunéčková
               Skřet – Dodoš – Vláďa Dostál

Instruktoři: Gimli – Jookie – Daniel Holínka
                  Gandalf – Míša Baronová
                  Arwen – Zuzana Ledvinová
                  Glum – Eva Bednářová
                  Aragorn – Ríša Pavlíček


     Večer, když se sešeřilo, pozval Bilbo Pytlík všechny malé hobity na báječnou oslavu svých 116 – ctých narozenin. Společně s Gandalfem předali Frodovi  tajemný prsten a toho večera bylo založeno Společenstvo Prstenu.

     Prsten  byl  vyroben   ze   dřeva a  rozdělen na  pět  dílů.  Pro  každý  oddíl  jeden a v každé etapě oddíl získal svou část. Prsten měl tajemný nápis psaný v Runách: “ Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže. Jeden všechny převede, do temnoty sváže.” Hobité znali jen málo z historie prstenu, a proto na druhý den jim Gandalf vyprávěl u táboráku, co se kdysi dávno přihodilo.

     Během těchto 14 – cti dnů se museli hobité toho spoustu naučit, aby mohli bojovat se zlem. Také Bilbo jim vyprávěl, jak k prstenu přišel, a kdo je Glum. Po oslavě se Bilbo uchýlil do elfí roklinky, kde psal svou knihu, která měla hobitům v závěrečné etapě pomoci zničit Jeden Prsten a dovést je k Hoře Osudu.

     Ale vraťme se zpátky … Všichni hobité museli postupně získávat pět dovedností a několik drobností, které jim měly pomoci na obtížné  cestě  do  nitra  hory.  Z  kůže  si  ušili pytlíky, do kterých tyto věci schovávali.  Na hlavy dostali čepičky, každý oddíl svou  barvu, a slavnostně vztyčili vlajku tábora.

     A pak se Hobité učili. Legolas je cvičil ve střelbě z luku a také je učil si luk vyrobit. Pro Arwen vyráběli lodičky a ta se jim zjevila u potoka a prosila vodu o pomoc. Skřet přikázal hobitům rýžovat zlato a na oplátku jim dal kouzelný elixír. Galadriel věštila  hobitům budoucnost a naučila je číst a psát runovým písmem a také jim prozradila moudro léčivých bylin. Pipin a Smíšek  prováděli  hobity složitým bludištěm,  který  vedl ke Glumovi a ten dával dětem hádanky. S Černými jezdci bojovali o prsteny.

     Aragorn a Gimli jim v noci předali důležité poselství. Slavíková dávala rafany. Naučili se lovit divokou zvěř. Byl vyhlášen i discomaratón o nej hobitího tanečníka. Do tábora se dostalo 5 mocných prstenů, které museli Hobité chránit. Ale Sauron, mocný pán Morie, vyslal své sluhy Černé jezdce do Hobitína, aby pro něj získali prsteny zpět. Hobité však byli chytří a vynalézaví.  I přesto, že celých 14 dní pršelo, snažili se Frodovi pomoci na jeho nesnadné cestě a počasí snášeli statečně.

     Po cestě k Hoře Osudu se naposledy setkali se všemi postavami, které jim pomáhaly. Aby dokázali, že jsou Společenstvo a drží pohromadě, byli všichni v oddíle navázáni na niti. Legolas jim pomohl zastřelit lukem skřety, Galagriel jim poradila cestu šifrou napsanou v Runovém písmu. Arwen je nechala projít potok bosou nohou. Gandalf Morzeovkou ve tvaru slunce ukázal, kde mají odbočit. (cestu) Skřet je poškádlil při přechodu překážky a dovolil jim vypít kouzelný elixír, který povolil jejich pouta, aby následně mohli bojovat o prsteny, které jim černí jezdci ukradli.

     No a konečně došli k Hoře Orodruině, kde v nitru hořel oheň a v něm museli spálit Jeden  Prsten,  který  oddíly  přinesly  šťastně  k  cíli.  Zlo  mocného  Saurona  bylo  zničeno
a Hobitín zachráněn.