Bojanovice 2011

Tábor v Bojanovicích skončil.

 

S lítostí si musíme připustit, že letošní tábor konaný v Bojanovicích skončil Frown. Vzápětí si však hned uvědomíme, že skončilo něco, co se povedlo a to nás může těšit. I přesto, že jsme museli řešit jisté komplikace (změna termínu tábora, spojení s táborem Romana Tomici z DDM Vratimov – které se ukázalo jako přínosné – včetně změny tématu celotáborové hry) se tábora zúčastnilo 54 dětí a o ty se staralo 26 členů personálu (instruktoři, vedoucí, hlavní vedoucí, programoví vedoucí, hospodář, zdravotnice a kuchyň). Všichni se společně s chutí zapojili do kouzel a čar, které se prolínaly celým táborem. Děti jsme se snažili zabavit naplno a vyváženým programem. Nechyběla sportovní utkání, hry v lese i v táboře, hry, u kterých se muselo myslet Wink, hry, kdy děti nemohly vidět a musely spolupracovat a „táhnout za jeden provaz“. Všichni se vyřádili i výtvarně při přípravě triček na batikování, vytváření erbů a vlajek a také vymýšlení krásných pokřiků, které jste mohli na závěrečném nástupu při předávání dětí slyšet. Atmosféra tábora byla, z pohledu celého personálního zázemí, skvělá, a to i když nám počasí moc nepřálo. Ale i to se nakonec spravilo. Nejen děti, ale i dospělí si dositosti užili kostýmů, které byly součástí celotáborového programu a umocňovali tak celý čarodějnický nádech tábora. Co děti asi nejvíce milovaly, byly samozřejmě rozcvičky a až daleko daleko za nimi diskotéky. Pokud byste však mysleli, že dnešní děti už jsou opravdu „městské“, tak vězte, že i vaše městské děti dokázaly krásně zpívat u táboráku a v noci se tiše ve skupině pohybovat lesem tak, aby je nikdo neviděl, neslyšel a zároveň tak, aby ony všechno viděly a slyšely.

Musíme konstatovat, že také dětem určitě chutnalo soudě podle toho, co vracely – tedy vlastně nevracely Tongue out! I přesto, že letos poprvé jela do kuchyně osádka nová (Renda, Peťa, Karin a Janča alias myčka Božka), jídla bylo dosti a bylo výborné. Samozřejmě takováto kuchyň nezůstala pouze u vaření, ale také se s chutí zapojila do programu nebo jej alespoň zpestřila popcornem, hotdogy, hamburgry či „krvavými hůlkami“ (hranolky s kečupem).

Takže podtrženo sečteno, tábor dopadl výborně, však se zeptejte dětí! A my se můžeme už těšit na ten další a do té doby ahoj na víkendovce! Smile

Za kolektiv OS VSD a DDM Vratimov

René a Míša