Víkendovka Frenštát pod Radhoštěm 2014

Čarodějnický víkend ve Frenštátě se povedl

 

     Poslední dubnový víkend jsme prožili na základně Astry ve Frenštátě pod Radhoštěm. Protože byla kapacita základny menší, tak se nás tam seskládalo pouze 24 dětí a 7 vedoucích. Sparťanské podmínky nikomu nevadily, ba naopak, kluci měli zážitek, že spali na vysoké palandě u stropu. V kuchyni již tradičně vládl Péťa, kterému zdatně sekundoval Radim s Dalikem. Dalik se také postaral o skvělou svačinku v podobě francouzských palačinek. Dětem jídlo opravdu chutnalo, jak jinak si lze totiž vysvětlit, že všechny pečené kuřata rychle zmizely, špageti nezbyly ani na vedoucí a po gulášku se jen zaprášilo J. O program a celou organizaci se staral Renda a Nelča měla na povel sobotní diskotéku. V pátek nám bohužel počasí nedovolilo opéct si na ohni párky, ale zato jsme si užili veselé hry v klubovně. V sobotu jsme navštívili skokanský můstek Jiřího Rašky a užili si hry venku v přírodě. Večer proběhl rej masek zakončený diskotékou. Na ten dorazili i Kocourkovští radní, kteří se poprvé sešli a představili se dětem. Děti se také z připravené scénky dozvěděly, jak byl Kocourkov založen. Nejlepší masky vyhodnotili radní a také je jaksepatří ocenili. V neděli ještě zbyl čas na několik sportovních her, včetně fotbálku a pak hurá na vlak a domů.

     Víkend nám bohužel skončil, ale věříme, že se brzy s mnohými z vás setkáme na letošním táboře v Kocourkově. Už se moc těšíme.

     Fotky opět naleznete v sekci Galerie nebo na našem facebooku https://www.facebook.com/OSVSD. Všechny jsou pak k mání na http://osvsd.rajce.idnes.cz/Paleni_carodejnic_Frenstat_2014.

Za kolektiv OS VSD

Renda.dr